Forum cybernetyczne Strona Główna Forum cybernetyczne
http://autonom.edu.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Post z dn. 18.06.23 wraz z komentarzami
Autor Wiadomość
W.D.

Dynamizm charakteru: statyzm (odcień egzodynamiczny)
Wysłany: Czw Cze 27, 2024 11:55 am   Post z dn. 18.06.23 wraz z komentarzami

autonom.edu.pl
18 czerwca 2023 ·
Edit: Proszę więcej nie robić już żadnych przelewów. Serdecznie dziękuję wszystkim za wpłaty. Dziś (21.06) zapłaciłem za serwer. Listę darczyńców i kwot, jakie przelali, postaram się jak najszybciej podać do wiadomości.
Gdy dodawałem ten post miałem wątpliwości, czy tym razem uda się zebrać potrzebną kwotę. Udało się jednak, i to w bardzo krótkim czasie.
Nie chce nikogo wyróżniać, bo każda suma jest ważna (zwłaszcza że przy tego typu płatnościach kwota musi się zgadzać co do grosza), ale niejako czuję się w obowiązku wspomnieć, że i tym razem (jak zawsze zresztą do tej pory) można było liczyć na hojność P. Macieja Węgrzyna; gdyby nie jego wsparcie finansowe na przestrzeni tych paru lat istnienia "autonomu", to kto wie, jak potoczyłyby się jego losy.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję!
Kończy się (za dwa czy trzy dni) okres ważności abonamentu (hosting). Tym razem kwota do zapłaty to 824,10 zł. Niestety znów zmuszony jestem prosić o datki. Szczegóły dotyczące tego, jak można przekazać pieniądze, na forum w wątku: http://www.forum.autonom....opic.php?t=3331
Gdyby ktoś chciał otrzymać potwierdzenie (kopię mejla od firmy hostingowej z kwotą do zapłaty), to proszę o wiadomość.
Z góry dziękuję za wpłaty. - W.D.
FORUM.AUTONOM.EDU.PL
Forum cybernetyczne :: Zobacz temat - Utrzymanie serwera i domeny
Mariusz Żabiński
Polecam przejść na jakiś tańszy hosting, zwłaszcza, że to tylko statyczna strona i forum bez certyfikatu SSL. W 300 zł byście się z kosztami odnowienia domeny, serwera i certyfikatu SSL zamknęli. Przykładowo seohost.pl, hitme.pl bym brał tutaj pod uwagę.
1 latrok temu
Odpowiedz
Ukryj
Maciej Węgrzyn
Mariusz Żabiński słowo "polecam" nie poperte gotówką brzmi obraźliwie
1 latrok temu
Odpowiedz
Ukryj
Konrad Laskowski
Proszę zorganizować zbiórkę na zrzutka.pl jeśli na nagrobek dla prof. Mazura się znalazły pieniądze to i w tym przypadku.. pozdrawiam
1 latrok temu
Odpowiedz
Ukryj
autonom.edu.pl
Konrad Laskowski Dziękuję za tę propozycję, ale skoro dotychczas udawało się zebrać potrzebne pieniądze bez zakładania zbiórki na zrzutka.pl, to znaczy, że moża się bez tego obejść. Tak czy siak - dziękuję za sugestię, dodając przy tym, że mam zamiar... założyć zbiórkę, choć nie tylko po to, aby zbierać pieniądze na utrzymanie "autonomu", ale także z myślą o tych, którzy być może będą skłonni finansować moją "wywrotową" działalność.
Czy mógłbyś napisać coś więcej o tym nagrobku? Co do mnie, to mam nadzieję, że moje zwłoki zostaną spalone, a popioł wysypany bylegdzie; wszystko mi jedno. Byle tylko mnie nie chowano - nie chciałbym zajmować choćby najmniejszego kawałka ziemi na cmentarzu. Również pozdrawiam. - W.D.
14 tyg.14 tygodni temu
Odpowiedz

autonom.edu.pl
Jeszcze raz wszystkim ofiarodawcom serdecznie dziękuję i BARDZO przepraszam, że dotychczas się nie rozliczyłem. Na pewno rozliczę się z każdego grosza, jak dotychczas, choć z przyczyn, o których nie czas i miejsce tu pisać, może to nastąpić wkrótce, a może i nigdy... Wypadki ostatnich kilku lat pokazały, że nagle może się wydarzyć coś, czego, jak się to czasem mówi, "nikt się nie spodziewał"; dotyczy to także życia osobistego... Niestety nie mogę i nie chcę się tu rozpisywać.
Jeszcze raz więc przepraszam, obiecując, że postaram się w jakimś stopniu nadrobić zaległości, dodając od razu, że komputer, na którym trzymam pliki, jest odłączony od internetu, a poza tym znajduje się w lokalizacji, w której już nie mieszkam. Tutaj, gdzie teraz mieszkam, mam tylko dostęp do Internetu przez sieć komórkową; niestety zasięg nie jest najlepszy, dlatego mam znacznie ograniczone pole do działania. Może jednak coś się niedługo zmieni na lepsze (stałe łącze).
Do dodanych pod tym postem komentarzy lada dzień się odniosę. Poki co muszę już wychodzić. - W.D.
21 tyg.21 tygodni temu
Odpowiedz
autonom.edu.pl
Mariusz ŻabińskiDziękuję za sugestię, dodając od razu, że i ja (głównie z przyczyn finansowych) brałem pod uwagę zmianę hostingu; mam oczywiście świadomość, że są tańsze opcje, ale z usług home.pl (wliczając w to okres, kiedy za usługę płacił śp. Marek A. Jędrecki) korzystamy od wielu lat i póki co (chyba) nic się nie zmieni, zwłaszcza że przez ten cały czas nie było żadnych problemów, np. z dostępnem do "autonomu" (na serwerze znajdowały się się też inne strony, założone przez P. Marka). Wspomne też, że zdarzało się, że firma home.pl obniżała na mój wniosek należne jej kwoty. Nie od rzeczy więc chyba będzie stwierdzenie, że jeśli coś działa bez zarzutu, to po co to zmieniać? Tylko dlatego że są tańsze opcje? A nuż okaże się, że zmiana pociągnie za sobą jakieś nieprzewidziane konsekwencje, tym bardziej że ja mam aktualnie bardzo ograniczone możliwości obsługi strony; może wkrótce coś się zmieni, a może nie. Ty, polecając tańszy hosting, nie masz w gruncie rzeczy nic do stracenia. W grę też wchodzi coś w rodzaju sentymentu. Poza tym np. na stronie: https://web-design.co.pl/.../ranking-hostingow-10... można można przeczytać, że home.pl: "Jeden z największych polskich hostingów wybierany przez wielu klientów ze względu na wysoką jakość świadczonych usług i niezawodność. Na polskim rynku działa od wielu lat i nie przydarzyła mu się żadna większa i dotkliwa awaria, dzięki czemu cieszy się dużym zaufaniem klientów. Jak przystało na jednego z liderów dzierżawy miejsca na dyskach serwerowych, home.pl często wykonuje kopie zapasowe plików, które są dostępne do 3 dni wstecz. Zapewnia również pomoc techniczną, która działa szybko i sprawnie".
Koszty utrzymania strony i domeny, choć mogłyby być niższe, to sprawa drugorzędna, bo jeśli kwotę do zapłaty podzielić przez liczbę ofiarodawców, to na głowę nie wychodzi dużo. Oczywiście nikt nikogo nie zmusza do tego, żeby przekazał choćby złotówkę. To wyłącznie kwestia dobrej woli. Na pewno, gdyby miał wystarczające środki, aby pokryć zobowiązania, to nie prosiłbym o wpłaty. Przy okazji raz jeszcze wspomnę, że może niedługo uda mi się zrobić rozliczenie i podać do wiadomości kwotę, jaka została zebrana. W przeszłości, kiedy akurat miałem stałe dochody, płaciłem sam za serwer i domenę. Niemniej jednak to właśnie P. Maciej zainwestował bodaj najwięcej w "autonoma". Nie chciałem nikogo urazić wspominając w poście o jego zasługach, ale fakt faktem, że na kogo jak na kogo, ale na niego można było zawsze liczyć, i nie chodzi tylko o "autonoma"... - W.D.
Ranking hostingów 2024 - 🏆️ Top 10 najlepszych serwerów FTP i kody zniżkowe - 🥇 jaki najtańszy hosting wybrać do bloga, strony www - Web-Design.co.pl
WEB-DESIGN.CO.PL
Ranking hostingów 2024 - 🏆️ Top 10 najlepszych serwerów FTP i kody zniżkowe - 🥇 jaki najtańszy hosting wybrać do bloga, strony www - Web-Design.co.pl
14 tyg.14 tygodni temu
Odpowiedz
Usuń podgląd

Maciej Węgrzyn
dostałęm maila,że domena wygaśnie przesłąłem Ci 500 zł
24 tyg.24 tygodnie temu
Odpowiedz
Ukryj
autonom.edu.pl
Maciej WęgrzynDziękuję i przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Za domenę zapłaciłem, zanim przesłałeś mi pieniądze, tym bardziej przepraszam, że ani nie zareagowałem na komentarz, ani nie zwróciłem przelewu. Postaram się wkrótce zwrócić. Zaczyna się sezon, w którym powinno mi się udać, mimo przeszkód..., zdobyć trochę pieniędzy. - W.D.
15 tyg.15 tygodni temu
Odpowiedz
Skomentowane przez użytkownika
Wojciech Domin
Edytowano
Maciej Węgrzyn
autonom.edu.pl zachowaj na lokacie na zapłacenie następnych należności!
15 tyg.15 tygodni temu
Odpowiedz
Ukryj

Maciej Węgrzyn
Maciej Węgrzyn
24 tyg.24 tygodnie temu
Odpowiedz
Ukryj

Odpowiedz do tematu