Forum cybernetyczne Strona Główna Forum cybernetyczne
http://autonom.edu.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: W.D.
Czw Mar 15, 2018 2:02 pm
Moje notatki
Autor Wiadomość
W.D.

Dynamizm charakteru: statyzm (odcień egzodynamiczny)
Wysłany: Czw Mar 15, 2018 2:01 pm   Moje notatki

Komentarze dodane dziś pod przypiętym postem.
Korzystacie ze stron typu "spotted" na Facebooku? Może macie jakieś uwagi, którymi chcielibyście się podzielić.
Zapraszam na forum - http://www.tqm.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3392

Gdyby ktoś chciał wyrazić swoje zdanie nt. takiego systemu wymiany informacji (przypięte posty na tablicach stron na Facebooku), to zapraszam forum do tematu: http://www.tqm.home.pl/forum/viewtopic.php?p=3918
Po kilku dniach je usunąłem.

-
[ Dodano: Nie Mar 18, 2018 2:42 pm ]
Dodałem post na tablicy "autonom" o treści: "
Mazur w artykule z 1966 roku dotyczącym nauczania historii w szkole wątpiącym w słuszność twierdzenia, że historia nie zarysowuje się uczniowi w sposób syntetyczny, proponował, żeby sobie i swoim znajomym zadać pytanie, co się w Polsce działo w czasach Joanny d'Arc, Kolumba lub Cromwella.
Od tamtego czasu pewnie niewiele się zmieniło w nauczaniu tego przedmiotu. Jedno jednak na pewno uległo zmianie - mamy internet!
Gdyby więc Wikipedia zrealizowała postulat (Mazura), to odpowiedź na to pytanie każdy, kto jej nie zna, mógłby dziś otrzymać w mig!
Link do tematu-postulatu na forum: http://forum.autonom.edu.pl/viewtopic.php?p=3926

(Zgodnie z zasadami obowiązującymi na tej stronie, ten post może zostać po jakimś czasie usunięty. Proszę więc nie dodawać komentarzy pod nim.
Zachęcam do rejestracji/zalogowania się na forum i na nim wyrażenia swojego zdania.) (- W.D.)"

-
08.12.18 Jakiś czas temu zmieniłem temat "Wsparcie finansowe" na "Utrzymanie serwera i domeny". Początkowo temat dotyczył mojej osoby, ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że nie mogę prosić o datki na utrzymanie samego siebie.
Dziś usunąłem z tego tematu:
Odnośnie wysokości wpłacanych kwot: nie mam żadnych oczekiwań (i nie wyobrażam sobie, żebym mógł mieć) co do wysokości przekazywanych mi sum. Może tylko jedno: żeby były możliwie jak najniższe. Za najmniejszą będę wdzięczny i z góry dziękuję za wszystkie.

[ Dodano: Pią Lut 12, 2016 12:20 pm ]
Bardzo dziękuję za te wpłaty, które dotychczas otrzymałem. Jednocześnie chciałbym prosić wszystkich, którzy jeszcze zdecydują się zrobić przelew, aby przekazywali tylko drobne kwoty (10zł, a nawet 5 czy 2 (i mniej)). Wolałbym, jeśli mogę sobie tutaj pozwolić na taką uwagę, otrzymać jak najmniejsze wsparcie od jak największej liczby osób (żeby ciężar finansowy rozłożył się mniej więcej po równo na wszystkich udzielających wsparcia, ale zarazem był jak najlżejszy do udźwignięcia).

Poniżej komentarze usunięte z tablicy Facebooka:
Tomasz Biały Również dorzuciłem od siebie kilka groszy. Dziękuję za bezcenny wkład w szerzeniu dorobku naukowego Polskiej Szkoły Cybernetyki.
Lubię to! · Odpowiedz · Wiadomość · 10 luty o 22:33
autonom.edu.pl
autonom.edu.pl Pani Tomku, bardzo dziękuję za wpłatę. Z miłe słowa także, choć należą się ona przede wszystkim tym, którzy aktywnie przyczyniają się do tego, że zbiór się rozrasta. - W.D.
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 12 luty o 11:42 · Edytowany
Arkadiusz Wójcik
Arkadiusz Wójcik Panie Wojtku, wlasnie dokonalem wplate. Mam nadzieje, ze choc troche pomoze.
Lubię to! · Odpowiedz · Wiadomość · 10 luty o 13:10
autonom.edu.pl
autonom.edu.pl Panie Arku, serdecznie dziękuję za przelew. Nie spodziewałem się tak wysokiej kwoty. Czytając Pański komentarz myślałem o znacznie mniejszej sumie (poniżej 50zł). Pozwoli więc Pan, że zdecydowaną część tych pieniędzy potraktuję jako pożyczkę i zwrócę, gdy tylko nadarzy się okazja. Raz jeszcze dziękuję - bardzo mnie Pan podratował. - W.D.
Lubię to! · Odpowiedz · 1 · 12 luty o 11:42 · Edytowany
-
-
"Założony temat można później wykorzystać jako miejsce np. na ciąg dalszy dyskusji rozpoczętej podczas spotkania w realu lub np. zdać w nim krótką relację ze spotkania." - usunięte z wątku Dodawanie i wyszukiwanie zaproszeń. Zaproszenie to zaproszenie - dyskusje na forum w odpowiednich do tego wątkach.
"Datę można będzie zmienić na inną, jeśli nikt nie skorzysta z zaproszenia." Usunięte z tego samego tematu. Powód: może to prowadzić do nieporozumień, np. gdy ktoś komuś poda link do zaproszenia (zmiana terminu).

---

. - z tematu "Spotted"

Usunąłem z forum: "Wysłany: Nie Lis 25, 2018 5:02 pm - temat "Spotted"
Odpowiedzią na strony typu "spotted", przynajmniej jeśli chodzi o nawiązywanie znajomości, może być zakładanie profili charakterologicznych.
Gdyby każdy miał taki profil, to pośrednictwo Facebooka (a w szczególności stron typu "spotted"), np. w poszukiwaniu osób tylko raz widzianych (nawet bardzo dawno temu), stałoby się zbędne. Tym samym rola tych wszystkich złośliwców (wśród których nie brakuje nawet osobników wręcz o sadystycznych upodobaniach), którzy przeszkadzają w nawiązywaniu znajomości, korzystając z faktu, że mogą bez przeszkód dodawać komentarze pod każdym postem na stronie, znacząco spadłaby!
Z powyższych względów przestałem się interesować swoją stroną i pewnie wkrótce ją usunę. Dodatkowo utwierdziłem się w przekonaniu, że profile charakterologiczne i wyszukiwarka Google to chyba najlepsze rozwiązanie, zwłaszcza że nawet nie wymaga rejestracji, kiedy chce się z niej skorzystać

Dodałem post na tablicy "autonomu" (05.06.2020): "Może ktoś ma ochotę na udział w "zabawie"? Na czym ona miałaby polegać? Wyszukujemy na fb zapytania typu "jestem tu nazwa miejscowości całe miasto/cała wieś" (bez cudzysłowów) i dodajemy swoje komentarze. Jeśli więc ktoś jest teraz np. w Warszawie, to może wyszukać za pomocą zapytania "jestem tu warszawa całe miasto" odpowiedni post (strony Spotted: WORLD, jej adres to: facebook kropka com ukośnik spottedworld), zawierający wszystkie te słowa, a następnie dodać swój komentarz, starając się trzymać wytycznych, które podane są w przypiętym poście na wspomnianej stronie). Ja np. byłem wczoraj w Dynowie, a dziś dodałem swój komentarz pod dedykowanym tej miejscowości postem. A może ktoś, kto czyta te słowa, znajdował się wczoraj gdzieś w pobliżu Dynowa, i chciałby dodać swój komentarz. Gdyby okazało się, że brakuje szukaniej miejscowości na liście, to - zgodnie z tym, co jest napisane w przypiętym poście - może ona zostać w każdej chwili dodana.

PS Proszę nie dodawać komentarzy pod tym postem; zostanie on usunięty. Swoje zdanie, np. na temat strony Spotted: WORLD, można wyrazić na forum w temacie http://www.tqm.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3511
A o samym zjawisku "spotted" tutaj - http://www.tqm.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3392

16 czerwca o 10:50 ·

Dziękuję! wszystkim za udział w zbiórce - serwer został opłacony na kolejny rok. Lista osób, które wzięły udział w zbiórce, wraz z wysokością przekazanych darowizn, w temacie: http://forum.autonom.edu....php?p=3994#3994 - W.D.

Możliwe również, że swoją lokalizację będę podawał na fb w formie komentarzy dodawanych pod postami-miejscami (strony Spotted: WORLD), które to można wyszukać za pomocą zapytań takich jak np. "jestem tu warszawa całe miasto" (bez cudzysłowów).

[ Dodano: Nie Cze 27, 2021 7:39 am ]
Dziś (27.06.21) usunąłem z tablicy "autonomu" na fb post: "autonom.edu.pl
6 czerwca o 09:46 ·
Za kilka dni (dokładnie 14 czerwca 2021) mija termin płatności za serwer (639,60 zł/rok), na którym znajduj się "autonom". Gdyby ktoś chciał się dorzucić, to proszę o wpłaty. Dane potrzebne do przekazania pieniędzy znaleźć można na forum w temacie: www.forum.autonom.edu.pl/viewtopic.php?t=3331. Z góry dziękuję za datki i pozdrawiam - W.D." wraz z komentarzami:
"Maciej Węgrzyn
oki, ale dodaj te pozycje co Ci posłałem

· Odpowiedz
· Wiadomość · 2 tyg.

Maciej Węgrzyn
i jak wyglądają efekty zbiórki?
· Odpowiedz
· Wiadomość · 1 tyg."

[ Dodano: Nie Sie 22, 2021 8:08 am ]
Zaproszenie powinno zawierać słowo "zaproszenie" oraz datę (najlepiej w formacie: dzień miesiąca miesiąc rok, np. 16 listopad 2018); miejscowość już niekoniecznie, zwłaszcza jeśli zaproszenie zawiera link do lokalizacji; gdyby jednak chodziło o coś, na co nie można zaprosić podając terminu, można ograniczyć się do samego słowa "zaproszenie".

[ Dodano: Nie Sie 22, 2021 8:15 am ]
Można zapraszać nie tylko na spotkania, ale też i do dyskusji telefonicznych, zwłaszcza że możliwość spotkań jest niestety (m.in. z powodu odległości) znacznie utrudniona. Do udziału w jakichś innych działaniach również można zapraszać w ten sam sposób.

[ Dodano: Nie Sie 22, 2021 8:18 am ]
Dodawanie zaproszeń

Każdy zarejestrowany użytkownik może dodawać własne zaproszenia (jeden temat dla jednego zaproszenia na konkretny termin).

Dodając wydarzenie na fb, jako lokalizacja musi zostać podana lokalizacja któraś z bliżej lub dalej położonych ode od nas miejsc, do których jest się w stanie na pewno dotrzeć. Ta sama lokalizacja (nazwa miejscowośći) musi znaleźć się w nazwie tematu (zaproszenia) na tym forum.
Przeszłe wydarzenia są prędzej czy później usuwane z podstrony "Wydarzania" "autonomu" na fb.
Pamiętajmy o możliwości zgłoszenia wydarzenia w Kiwiportalu.
Dodawanie wydarzeń w Kalendarzu Google i udostępnienie linków. Zgodność tytułów; "zaproszenie" w nazwie.

[ Dodano: Nie Sie 22, 2021 8:24 am ]
w którymś z tych miasteczek: Dynów, Błażowa, Nozdrzec, Dubiecko, Jawornik Polski (lub w jakiejś innej miejscowości zlokalizowanej w ich okolicy). Ogólnie chodzi o miejsca, do których jestem w stanie dostać się stosunkowo szybko pieszo i/lub rowerem, a więc takie, które są oddalone od miejsca mojego zamieszkania do 20 km w jedną stronę (wyjątkiem jest Rzeszów, gdzie - w sprzyjających warunkach pogodowych - mogę dojechać rowerem, pomimo że mam do centrum miasta ponad 30 km); w razie potrzeby będę mogę oczywiście dojechać (np. autobusem lub innym środkiem lokomocji) również do bardziej oddalonych miejscowości, jeśli tylko akurat będzie się czym tam dostać i jednocześnie jeśli będę mógł wydać pieniądze na przejazd.

[ Dodano: Nie Sie 22, 2021 8:29 am ]
Zgodnie z tym, co zostało już wcześniej napisane, spotkanie odbędzie się, jeśli przynajmniej jedna osoba wyrazi chęć skorzystania z zaproszenia w godzinach jego obowiązywania (kontaktować się można ze mną mejlowo - mejl znajduje się poniżej, lub telefonicznie pod nr tel. 7BB 76B 1Z9; B = 8, Z = 2). Wówczas ustalimy dokładne miejsce spotkania (pojawię się w nim tak szybko, jak to tylko będzie możliwe), a ustaloną wspólnie lokalizację spotkania podam do ogólnej wiadomości w tym temacie (lub/i na stronie wydarzenie na fb). Może się jednak zdarzyć, że gdy już się spotkamy, to nie będziemy tkwić w jednym miejscu, ale będziemy cały czas się przemieszczać, więc każdy, kto będzie chciał do nas dołączyć, będzie musiał zapytać o naszą aktualną pozycję lub sprawdzić ją - co jakiś czas będę się te starał podawać w tym temacie (lub/i w sekcji Dyskusja wydarzenia na fb) link do przybliżonej lokalizacji, w której akurat będziemy się znajdować.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 10:54 am ]
---
[Usunięty temat]
[Tytuł tematu] Zaproszenie, 03.10.2016, Dynów

[Treść] Jestem na Dworcu PKS w Dynowie. Będę tu do 7:00. Tym razem przyjechałem na rowerze.
Pada deszcz, ale to żadna przeszkoda. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że to dodatkowa atrakcja, zwłaszcza jeśli gdzieś na kawie i patrzy na świat przez okno.

[ Dodano: Pon Paź 03, 2016 11:00 am ]
Punktualnie o 7:00 wyszedłem z poczekalni dworcowej i udałem się do kawiarni (znajduje się mniej więcej naprzeciwko Dworca). Byłem tam ponad 2 godziny.
Brakowało takiego miejsca w Dynowie i oto jest.
---

Wysłany: Sob Maj 25, 2013 6:38 pm Zaproszenie, 19.04.2013, Rzeszów
Na spotkanie w tym dniu zaprosiłem dodając wpis na tablicy fb o treści:

Od kilku dni bywam w Rzeszowie i można powiedzieć, że zacząłem pełnić "dyżury", o których wspominałem na forum w wątku "Spotkania mazurowców".
Również i dzisiaj (za około dwie godziny) będę w Rzeszowie, więc gdyby ktoś chciał podyskutować (np. przy kawie), to proszę o kontakt - mój nr tel. znajdują się na pierwszej pozycji podstrony "Kontakt".

Pod wpisem zostały dodane następujące komentarze:

Petros At FreeLab A jak w niedzielę? Będę akurat w innych sprawach, a chętnie bym się spotkał.
Lubię to! · Odpowiedz · 19 kwietnia o 08:43

W.D. Z chęcią przyjadę na spotkanie w niedzielę, jeśli tylko nic mi nie przeszkodzi.
Proponuję więc, abyś wysłał mi e-mail z treścią zaproszenia (dodam je na tablicy w Twoim imieniu) i czekał na odzew, nie zakładając z góry, że w ogóle ktoś się stawi na spotkanie.
Lubię to! · 19 kwietnia o 17:54

Jerzy Siuta Warto , aby mazurowcy z Rzeszowa sie spotykali m systematyczne
Lubię to! · 1 · 20 kwietnia o 20:32

Petros At FreeLab Kochani, ja to się chętnie spotkam z kimś ogarniętym i porozmawiam o perspektywach działania - przynajmniej, dopóki jestem w okolicy (https://hakiernia.wordpress.com), czyli do końca roku.
Pomysł umawiania się z nieznanymi osobami poprzez ogłoszenia i czekania, czy ktoś się zjawi, wydaje mi się NIECO zbyt ekscentryczny.
Jakby co, zapraszam na naszą wiochę.
Hakiernia Jawornik
hakiernia.wordpress.com
Dom Kultury Technicznej
Lubię to! · Usuń podgląd · 21 kwietnia o 00:39 · Edytowany

W.D. Kto wg Ciebie jest „ogarnięty”, a kto nie jest?

Dodając pod moim postem komentarz, w którym pytasz o możliwość spotkania w niedzielę, nie robisz przecież nic innego jak tylko próbujesz się umówić poprzez ogłoszenie (=„wiadomość o czymś umieszczona w publicznym miejscu […]”) z kimś nieznajomym, tyle tylko że w innym terminie.
Skąd masz pewność, że ktoś nieznajomy, choćby po wcześniejszym umówieniu się z Tobą, przyjdzie na spotkanie? Ja tej pewności nie mam, gdy zapraszam na spotkanie, a nie chcąc na nikim niczego wymuszać, w tym żadnych deklaracji, daję potencjalnym zainteresowanym zupełną swobodę decyzji. Sobie również, i dlatego zaproponowałem, że dodam Twoje zaproszenie, nie zobowiązując się jednocześnie do tego, że sam na pewno z niego skorzystam.

Nie wiem jeszcze, czy mogę się zaliczyć do tych „ogarniętych”. Wiem natomiast, że z natury jestem dość ekscentryczny i zdarza mi się postępować niezgodnie z przyjętymi zasadami…
Lubię to! · 21 kwietnia o 15:58

Petros At FreeLab Dziękuję za próbkę analitycznego myślenia. Wracam do swojej dziury.
Na szczęście wiosna przyniosła mnóstwo innych zajęć, a przed zimą, mam nadzieję, będę juz całkiem gdzie indziej.
Na razie.
Lubię to! · 21 kwietnia o 21:47

W.D. Jerzy, na pewno warto próbować organizować systematyczne spotkania mazurowców.
Próbujmy więc, może się uda je zapoczątkować. - W.D.
Lubię to! · Wczoraj o 13:07
---

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:00 am ]
-
[Usunięty temat]
Wysłany: Pią Maj 24, 2013 1:34 pm Zaproszenie, 26.05.2013, Rzeszów
Zapraszam na spotkanie do Rzeszowa.
Jestem dyspozycyjny (w najbliższą niedzielę) od rana do wieczora, więc jeśli ktoś ma ochotę na dyskusje, to proszę o kontakt e-mail (w przeddzień) lub sms (w dniu spotkania).

Ewentualne komentarze proszę dodawać w tym wątku, a nie na tablicy.
Dziękuję.

Wysłany: Pon Maj 27, 2013 8:22 am
Jesteśmy coraz bliżej pierwszego spotkania w Rzeszowie, a przynajmniej tak mi się wydaje.
Wczoraj niewiele brakło, a doszłoby do niego.
Niestety pogoda nie dopisywała, ale i tak byłem w Rzeszowie od rana, choć nie wczesnego (które lubię najbardziej), do południa. Gdybym był również popołudniu i wieczorem, to prawdopodobnie pierwsze spotkanie mielibyśmy już za sobą.
Tym razem skończyło się na wymianie sms-ów, ale następnym razem (być może) dojdzie także do spotkania.

Miałem czas, więc zrobiłem obchód po centrum, zwracając szczególną uwagę na miejsca, które nadawałyby się do spotkań. Większość z nich już nieraz widziałem, ale rzuciło mi się też w oczy zupełnie nowe miejsce, w którym mogłoby się miło dyskutować. Takich miejsc (moim zdaniem) w centrum Rzeszowa nie brakuje, więc mamy w czym przebierać.
Można je odwiedzać po kolei, o ile oczywiście faktycznie uda się zebrać grupę fanów naszego ojca duchowego - Mariana Mazura - z Rzeszowa i okolic.
Można również dyskutować w marszu, jeśli tylko znajdą się chętni na przechadzki.
Okolice Rzeszowa (bliższe i dalsze) są bardzo urokliwe, zwłaszcza rano i (szczególnie) wieczorem, gdy Słońce zachodzi i zapada zmrok.
Najcudowniej jest chyba jesienią oraz wczesną wiosną; latem jednak (pomijając środek dnia) też jest bardzo przyjemnie.
-

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:06 am ]
[Usunięty temat.]
Wysłany: Nie Kwi 12, 2015 9:44 am Zaproszenie, 12.04.2015, Dębica
W imieniu p. Macieja Węgrzyna zapraszam na spotkanie, które odbędzie się dzisiaj około godziny 14:00 w Dębicy.
Po szczegóły proszę pisać do p. Macieja. Jego adres e-mail znajduje się tutaj.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:07 am ]
[Usunięty temat.]
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 6:38 pm Zaproszenie - 20 luty 2016 (14:00) - Rzeszów
"Korzystając z okazji, że będę dziś w Rzeszowie (jadę z komputerem do naprawy), dodałem to wydarzenie. W przyszłości, kiedy już zrobi się naprawdę ciepło, takie okazje zaczną się trafiać coraz częściej, a więc i liczba dodawanych wydarzeń (i sposobności do podyskutowania) wzrośnie" - to treść opisu wydarzenia, które dziś założyłem (Facebook). Zapomniałem, że mam nie dodawać zaproszeń w formie wydarzeń przy pomocy Facebooka, ale zakładać (każdemu z osobna) im poświęcone tematy na forum i podawać do nich linki na tablicy "autonomu". Dlatego już usunąłem wydarzenie (Facebook), a to, co napisałem w opisie, przeniosłem tutaj.

[ Dodano: Sob Lut 20, 2016 6:47 pm ]
Oczywiście, co można było założyć z góry, nikt nie raczej nie mógł skorzystać z zaproszenia, bo dodałem je na krótko przed godziną, jaką ustaliłem jako początkową. Nie ma to jednak większego znaczenia. Trzeba tworzyć okazje do spotkań, nie oglądając się na to, jaka (i czy w ogóle) będzie frekwencja.
Komputer jest w naprawie. Może więc wkrótce go odzyskam i będę mógł zacząć nadrabiać zaległości.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:09 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Czw Maj 05, 2016 8:33 am Zaproszenie, 05.05.2016, Rzeszów
W Rzeszowie będę mniej więcej pomiędzy 8:00, a 17:00, więc gdyby ktoś miał ochotę podyskutować, to zapraszam.
Prawdopodobnie wezmę z sobą jakieś materiały do rozdania i kserokopie książek (może ktoś będzie zainteresowany, aby je ode mnie odkupić). Poniżej ich lista.

Skontaktować można się ze mną przez e-mail bądź telefon (nr wyślę e-mailem w odpowiedzi na wiadomość). W razie czego proszę dzwonić, bo chwilowo mam zablokowane konto i nie mogę odpisywać na smsy i oddzwaniać.

Mazur Marian - Cybernetyczna teoria układów samodzielnych (1966) - 110A4 (jednostronnie)
Mazur Marian - Cybernetyka a zarządzanie (1969) - 75A4 (jednostronnie)
Mazur Marian - Cybernetyka i charakter (1999) 190A4 (jednostronnie)
Mazur Marian - Cybernetyka i charakter (1999) 190A4 (dwustronnie)
Mazur Marian - Historia naturalna polskiego naukowca (1970) - 50A4 (jednostronnie)
Mazur Marian - Jakościowa teoria informacji (1970) 110A4 (dwustronnie)

Kossecki Józef - Geografia opozycji politycznej w Polsce w latach 1976-1981 (1983) - 110A4 (jednostronnie)
Kossecki Józef - Podstawy nowoczesnej nauki porównawczej o cywilizacjach. Socjologia porównawcza cywilizacji (2003) - 100A4 (jednostronnie)
Kossecki Józef - Tajemnice mafii politycznych (1991) - 120A4 (dwustronnie)
Kossecki Józef - Tajniki sterowania ludźmi (1984) - 140A4 (dwustronnie)

Wysłany: Pią Maj 06, 2016 10:57 am
Książek jednak z sobą nie wziąłem. Mam natomiast trochę wydrukowanych artykułów.

Wysłany: Sob Maj 07, 2016 8:26 am
Za zaproszenia skorzystał G.K. Spotkaliśmy się przed 16:00 w Parku Jedności Polonii z Macierzą. Spotkanie trwało jakąś godzinę. Było to więc (już) drugie spotkanie, choć w innym gronie. Może następnym razie uda się nam spotkać w trójkę. Niebawem znów dodam kolejne zaproszenie(-a). Przypominam, że Wy także możecie to zrobić (założyć temat na forum i zażądać ode mnie dodania linku do niego na tablicy Facebooka).
Co do materiałów, to niedużo, bo niedużo, ale kilka artykułów zostawiłem w publicznych miejscach. Trwa matura, więc tytuł "Szkoła bez lęku" wydał mi się najodpowiedniejszy.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:10 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Pon Wrz 26, 2016 5:51 am Zaproszenie, 26.09.2016, Dynów
Dopiero co pokonałem pieszo jakieś 6 km i właśnie jestem na Dworcu PKS w Dynowie. To jedno z miejsc w tym mieście, w którym od wczesnych godzin rannych (czynne od 6:00) można się spotkać, nie ponosząc przy tym żadnych kosztów. Za chwilkę przenoszę się do kolejnego.
Oczywiście zapraszam do dyskusji ewentualnych chętnych.

Proszę o kontakt przez e-mail.

[ Dodano: Pon Wrz 26, 2016 7:28 am ]
Aktualnie jestem w przedsionku pomiędzy Delikatesami Centrum, a Rossmanem. To drugie miejsce (otwarte także od 6:00).

[ Dodano: Pon Wrz 26, 2016 8:28 am ]
Z powrotem jestem na dworcu. Zabawię tu jeszcze parę minut i ruszam z powrotem do domu. Oczywiście pieszo. Przy okazji będę mógł pokazywać tabliczkę, kiedy będą mnie mijać autobusy i busy.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:11 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Sro Wrz 28, 2016 4:30 am Zaproszenie, 28.09.2016, Rzeszów
Jestem w drodze do Rzeszowa. Gdzieś po 9:00 będę mógł się spotkać w centrum z każdym, kto byłby zainteresowany dyskusją.
Z Rzeszowa wyjeżdżam najwcześniej po 13:00.
Zapraszam.
Kontakt przez e-mail.

[ Dodano: Sro Wrz 28, 2016 9:59 am ]
Zająłem jedną ze swoich ulubionych ławek w Parku Jedności Polonii z Macierzą. Mam z sobą tabliczkę - oparłem ją o ławkę. Długo tu nie zabawię, ale jeszcze parę minut na pewno. Gdy zmienię lokalizację, to dodam nowy wpis.

[ Dodano: Sro Wrz 28, 2016 12:33 pm ]
Teraz z kolei jestem na Placu Ofiar Getta. Oczywiście siedzę na innej ulubionej ławce. Pozostanę w twój lokalizacji jakieś pół godziny.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:11 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Sob Maj 14, 2016 6:03 pm Spotkanie w Rzeszowie, 13.05.2016 [odbyte]
Co prawda spotkanie nie było zapowiadane na forum, ale i tak myślę, że warto odnotować fakt, że do niego doszło. Choćby po to, aby zachęcić innych do spotykania się i rozmów.
Brał w nim udział P.A. oraz ja sam. To (już) drugie spotkanie w tym gronie.
Nie było do końca pewne, że się spotkamy, a poza tym byłem niewyspany (dzień wcześniej byłem w Warszawie, wróciłem późnym wieczorem i do godziny wyjazdu do Rzeszowa nie zdołałem wyrobić normy snu) i głównie dlatego zapomniałem o tym, aby dodać zaproszenie na forum.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:12 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Pią Wrz 30, 2016 5:53 am Zaproszenie, 30.09.2016, Dynów
I znów Dynów (obok Rossmanna). Spędzę tu jakąś godzinę.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:13 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Sob Paź 08, 2016 9:14 am Zaproszenie, 08.10.2016, Dynów
Właśnie wybieram się do Dynowa na rowerze. Od 10:00 czynna jest dziś biblioteka. Czynna też jest (już) kawiarnia, o której wspominałem wcześniej. Może zaglądnę i posiedzę chwilę. Na kawę wprawdzie nie bardzo mogę sobie pozwolić, ale są też drożdżówki po złoty z groszami. Oczywiście zawsze mam z sobą termos z kawą...
Ruch na drodze jest niewielki, ale mimo to przypomnę żabką z tyłu do plecaka tabliczkę z adresem "autonomu". Jeszcze tego nie praktykowałem. Dopiero dziś zacznę.
Swoją dokładną lokalizację podam, gdy tylko znajdę się w Dynowie.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:14 am ]
[Temat usunięty - początek.]
Wysłany: Pon Paź 10, 2016 4:56 am Zaproszenie, 10.10.2016, Błażowa
Ostatecznie nie wybrałem się w sobotę do Dynowa, ale za to za chwilkę jadę do Błażowej (z przypiętą do plecaka tabliczką). Tam też jest poczekalnia dworcowa.

[ Dodano: Pon Paź 10, 2016 7:24 am ]
No i jestem w poczekalni. Posiedzę tu przynajmniej do 8:00.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:14 am ]
[Temat usunięty. Początek.]
Wysłany: Sro Paź 12, 2016 5:24 am Zaproszenie, 12.10.2016, Dynów
Jestem (mniej więcej do 7:00) w poczekalni dworca w Dynowie.

[ Dodano: Sro Paź 12, 2016 7:16 am ]
Przeniosłem się pod Rossmanna.

[ Dodano: Sro Paź 12, 2016 7:18 am ]
Biblioteka miejska jest dziś czynna od 8:00, więc i ją dzisiaj pewnie odwiedzę.

[ Dodano: Sro Paź 12, 2016 9:39 am ]
Byłem w bibliotece (ponad godzinę). Zaczytałem się i zapomniałem o dodaniu wpisu (podaniu mojej aktualnej lokalizacji).
Teraz z kolei jestem w kawiarni obok Dworca.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:15 am ]
[Temat usunięty. Początek.]
Wysłany: Czw Gru 15, 2016 10:52 am Zaproszenie, 15.12.2016, Rzeszów
Będę dziś w Rzeszowie mniej więcej od 12:00 do 17:00. Gdyby akurat

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:16 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Nie Cze 04, 2017 10:59 am Zaproszenie, 08.09.2017, Rzeszów
Gdyby ktoś miał ochotę spotkać się w Rzeszowie dziś i podyskutować tak pomiędzy 10:00, a 15:00, to zapraszam. Możemy też rozmawiać przez telefon.
Kontakt także mejlowy: (autonom@o2.pl).

[ Dodano: Sro Cze 14, 2017 6:07 pm ]
Temat jest zablokowany, bo data jest płynna. Zostanie odblokowany, jeśli przynajmniej jedna osoba skorzysta z zaproszenia.

Wysłany: Nie Wrz 10, 2017 8:31 am
Odblokowałem temat. Zaproszenie przyjął Pan z Wrocławia - zadzwonił i mogliśmy sobie podyskutować.
W tym dniu miałem z sobą tabliczkę z adresem "autonomu" i nawet zamierzałem przypiąć ją klipsem do plecaka i przejść się z nią rzeszowskim deptakiem. Pewnie bym to zrobił, ale jej eksponowanie trwałoby zaledwie kilka minut. Trwało jednak znacznie dłużej (większość część rozmowy telefonicznej, którą prowadziłem kręcąc się po centrum), co pokazuje jak ważne jest wywoływanie sprzężeń, dzięki którym zyskuje się dodatkowe napędy motywacyjne. Należą się więc Panu z Wrocławia dodatkowe podziękowania.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:17 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Pon Sie 13, 2018 5:58 pm Brak zaproszenia, 13.08.2018, Rzeszów
Zaproszenie miałem dodać przed wyjazdem do Rzeszowa, ale w koncu zapomniałem. Niestety nie mogłem go też dodać kiedy już byłem w Rzeszowie, bo nie miałem jak.
Temat jednak zakładam. Przede wszystkim po to, aby napisać, że zrobiłem na rowerze ponad 70 kilometrów z tabliczką z adresem "autonomu" przyklejoną taśmą klejącą do koszyka.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:18 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Pią Sie 17, 2018 1:57 pm Zaproszenie, 17.08.2018, Rzeszów
Jadę w kierunku Rzeszowa. Po 17:00 będę w Rzeszowie, jeśli tylko nie zawrócę. Jadę tam rowerem (z tabliczką z adresem "autonomu" przyklejoną do koszyka).
Gdyby ktoś miał ochotę spotkać się i podyskutować, to zapraszam.
E-mail poniżej ("email").

PS Zaproszenie zacznie obowiązywać, kiedy z jego tytułu zostanie usunięty tekst "wersja robocza"

Edit (13.09.18)
Poniżej link do zdjęcia, na którym został uwieczniony (w dniu zaproszenia) mój rower (i tabliczka też). Jest to więc "dowód", że dojechałem do Rzeszowa.
Zdjęcie zostało zrobione akurat w chwili, kiedy wszedłem (dosłownie na moment) do Niezłej Sztuki.
Link

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:20 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Wto Lis 06, 2018 3:43 pm Zaproszenie - 16 listopad 2018 - DYNÓW / BŁAŻOWA
Uwaga! Zaproszenie zacznie obowiązywać, jeśli z tytułu tematu zniknie wyrażenie "wersja robocza". Jeśli wiec brak w tytule "wersja robocza" - zaproszenie jest aktualne.

Znajduję się teraz w którejś z tych dwóch miejscowościami (Dynów, Błażowa) lub ich bliskich okolicach, dlatego w tytule nie podałem jednej konkretnej miejscowości. Poza tym w każdej chwili mogę się przemieścić (np. z Dynowa do Błażowej).
Temat jest zablokowany, ponieważ data jest płynna. Zostanie odblokowany, jeśli przynajmniej jedna osoba skorzysta z zaproszenia (weźmie udział w spotkaniu lub nawet tylko zdzwoni się ze mną.
Mój znak rozpoznawczy - rower (damka) z koszykiem, do którego przymocowana jest tabliczka z adresem "autonomu".
Link do mojej aktualnej lokalizacji (Mapy Google) -
Link do kamery na żywo (Rynek w Dynowie) - https://www.dynow.pl/dla-turystow/kamera-online/

edit
Ten temat został założony 06.11; w tytule tematu była data 06.11. W tym samym dniu wieczorem przejechałem rowerem z tabliczką z adresem "autonomu" przyczepioną do koszyka do Dynowa i z powrotem. Przyczepiłem też na tablicy obok Urzędu Gminy kartkę, na której było napisane: autonom.edu.pl>
forum>
szukaj> "zaproszenie" (bez cudzysłowów).
Dziś (09.11) też zrobiłem tę samą trasę na rowerze (z tabliczką z adresem).
Kiedy byłem już w Dynowie, usiadłem na ławce obok Delikatesów Centrum. Rower postawiłem obok; kilka osób z pewnością zauważyło tabliczkę.
Byłem też obok tablicy ogłoszeniowej; kartka, o której wyżej wspomniałem, była zaklejona. Wcześniejsza, na której z kolei było:
autonom.edu.pl>
publikacje>
"szkoła bez lęku" - także. Niestety tym razem nie miałem z sobą zszywacza i podobnych kartek, więc nie mogłem niczego zawiesić.
Wstąpiłem też do Biedronki; tam też (na parkingu) parę osób mogło zauważyć tabliczkę.
Niepotrzebnie jednak pośpieszyłem się z wyjazdem z Dynowa, bo - właśnie oglądam obraz z kamerki - pod pomnikiem Jagiełły zebrała się grupa ludzi. Odbył się dziś bieg ulicami Dynowa.

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:21 am ]
[Temat usunięty.]
Wysłany: Pon Paź 28, 2019 3:44 pm Zaproszenie - 28 październik 2019 - trasa Błażowa - Dynów
Jest to zaproszenie do pojawienia się (głównie po to, aby dyskutować) w jakimś miejscu zlokalizowanym przy trasie Błażowa Dynów, np. tutaj: https://goo.gl/maps/m73xhNKCMc6feV4F6 lub tutaj: https://goo.gl/maps/LfiHVnzQwdgyk9t78
Spotkanie odbędzie się, jeśli przynajmniej jedna osoba wyrazi chęć skorzystania z zaproszenia (wysyłając mejla do mnie). Wówczas ustalimy miejsce spotkania (pojawię się w nim tak szybko, jak to tylko będzie możliwe), a dokładną lokalizację miejsca podam w tym temacie. Może się jednak zdarzyć, że gdy już się spotkamy, nie będziemy tkwić w jednym miejscu, ale będziemy cały czas przemieszczać się, więc każdy, kto będzie chciał do nas dołączyć, będzie musiał zapytać o naszą aktualną pozycję, choć też co jakiś czas będę się starał podawać w tym temacie link do lokalizacji, w której akurat będziemy się znajdować.

Dodawanie i wyszukiwanie zaproszeń - http://www.tqm.home.pl/forum/viewtopic.php?p=3789

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:21 am ]
[Temat usunięty.]
Wto Paź 29, 2019 1:16 pm Zaproszenie - 29 październik 2019 - FUTOMA
Lokalizacja, w której należy się dziś pojawić pomiędzy godziną 14:00, a 17:00 - https://goo.gl/maps/Tp5q9DN1fVPMNu8aA
Sam wprawdzie nie będę znajdował się dokładnie w tym punkcie, który zaznaczony jest na mapie, ale bardzo blisko, tak blisko, że dosłownie w 5 minut będę w stanie dostać się we wskazane miejsce, co niezwłocznie zrobię, jeśli co najmniej jedna osoba wyrazi chęć skorzystania z zaproszenia i skontaktuje się ze mną (mejlowo).
Co można będzie robić? Oczywiście dyskutować, niekoniecznie jednak tkwiąc w jednym miejscu, ale np. chodząc po okolicy (także po lesie). Można też będzie - jeśli ktoś będzie miał ochotę - popracować sekatorem.
Możliwe że będę miał z sobą środki niezbędne do rozpalenia ognia. Nie chodzi raczej to, aby np. smażyć kiełbasę (choć to równie wchodzi w grę), ale raczej o to, aby ogrzać się i niejako zaznaczyć swoją obecność; dym, jak wiadomo, jest widoczny z dużych odległości.

Dodawanie i wyszukiwanie zaproszeń - http://www.tqm.home.pl/forum/viewtopic.php?p=3789

[ Dodano: Wto Lut 11, 2025 11:29 am ]
[Usunięty wpis.]
Wysłany: Wto Sty 27, 2015 12:01 pm
Mam kilka uwag natury "socjotechnicznej".
Nie wymagam, żeby mnie pozdrawiano podczas przypadkowych spotkań (np. na ulicy), a nawet proszę, aby tego nie robić. Pozdrawiajmy się głównie wówczas, gdy np. spotkamy się na umówionym spotkaniu.
Wnioskuję więc o to, aby zachowywać się w "realu" tak, jak zachowujemy się np. na GG - pozdrawiamy się zazwyczaj wtedy, kiedy rozpoczynamy rozmowę. Nie pozdrawiamy natomiast każdego, który akurat zmienił status na "dostępny".
Można więc byłoby przyjąć (w dzisiejszej dobie), że jesteśmy non stop "dostępni" i w ogóle zrezygnować ze zwyczaju machinalnego pozdrawiania (jeśli nie chcemy np. rozpocząć rozmowy), gdy akurat przypadkiem trafimy gdzieś na siebie. Innymi słowy, jestem za tym, aby rezygnować ze zwyczaju, wpajanego nam w dziecięcym wieku, a który to wyraża się w słowach: "Powiedz ładnie >>dzień dobry<<".
Nie oznacza to oczywiście, że musimy przechodzić obok siebie bez słowa. Można się odezwać, z tym jednak zastrzeżeniem, że nie obruszamy się na tego, kto nie zareaguje na naszą "zaczepkę" lub zareaguje nie tak, jak tego życzylibyśmy sobie. Słowem - niczego nie wymuszamy i staramy się zachowywać naturalnie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi