Forum cybernetyczne Strona Główna Forum cybernetyczne
http://autonom.edu.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wieszanie reklamy, m.in. na tablicach i słupach
Autor Wiadomość
W.D.

Dynamizm charakteru: statyzm (odcień egzodynamiczny)
Wysłany: Nie Sie 04, 2024 8:03 am   Wieszanie reklamy, m.in. na tablicach i słupach

Zdarza mi się wieszać jakieś materiały na ogólnodostępnych słupach i tablicach ogłoszeniowych, ale zanim coś przykleję lub (częściej) przytwierdzę za pomocą takera, to zawsze sprawdzam, czy to, co zakryję, wieszając swoje materiały, jest wciąż aktualne, czy nie. Czasem zdarza mi się nawet odrywać lub wycinać nożykiem czyjąś reklamę, jeśli niemożliwe jest takie przymocowanie mojej reklamy, aby nie zasłonić istotnego fragmentu cudzej. Co więcej, jeśli widzę, że czyjaś reklama jest częściowo odczepiona, to wbijam parę zszywek, aby zabezpieczyć ją np. przez zerwaniem przez wiatr. Podobnie postępuję, kiedy np. widzę, że jakiś rozkład jazdy zawieszony w wiacie przystankowej jest po części odklejony; wyciągam taśmę i doklejam go. Słowem - nie biorą w ogóle pod uwagę, żebym mógł cudzy, np. plakat, oderwać lub zakleić celowo swoim; jeśli odrywam taki, który zasłania to, co sam zawiesiłem, to tylko po to, aby go przewiesić w inne miejsce. Niestety nie każdy, kto korzysta ze słupów lub tablic, postępuje w ten sposób. Przeciwnie - niektórzy specjalnie zaklejają lub zrywają materiały innych, a na pewno moje, ale bynajmniej nie zrazi mnie to do wieszania swoich materiałów. Mają do tego prawo wszyscy, włącznie ze mną. I z tego prawa będę korzystał. A co do tego wątku, to będę się w nim dzielił
Tablice zwykle znajdują się obok przystanków autobusowych, ale nie obok każdego, dlatego chcąc nie chcąc czasem nie ma wyjścia i trzeba coś zawiesić na wiacie przystankowej. Na takiej wiacie, do której mam z domu najbliżej, zawiesiłem wydruk z adresem “autonomu” i ścieżką prowadzącą do wątku na forum, w którym znajduje się ścieżka prowadząca do wątku na forum poświęconego petycji w sprawie zmian w rozkładzie jazdy. Wydruk został zerwany, więc zawiesiłem nowy. I tego jednak już nie ma, więc wkrótce powieszę następny, i to nie tylko na tym przystanku, ale na wszystkich (lub na tablicach obok nich, jeśli takie się przy nich znajdują), które znajdują się w lokalizacjach, w których mieszkają osoby mogące być zainteresowane tym, aby liczba kursów autobusowych wzrosła.
Niedawno zawiesiłem też wydruk z adresem “autonomu” z dopiskiem na słupie w Błażowej. Został dwa razy zasłonięty, choć na słupie jest dość wolnego miejsce. Przez kogo? Nie wiem, ale zarówno jeden jak i drugi firmowany był/jest przez burmistrza Błażowej i GOK znajdujący się w tej samej miejscowości. Oczywiście zarówno w pierwszym, jak i w drugim przypadku plakat oderwałem i przytwierdziłem go w innym miejscu. O ile za pierwszym razem o tym nie pomyślałem, o tyle za drugim zrobiłem zdjęcia, które publikuję poniżej*, w takiej kolejności, w jakiej zostały zrobione.
1. https://photos.app.goo.gl/CQGb8VGLeDDdYEBa8
2. https://photos.app.goo.gl/9UZAV6QrTFcAYN9Y7
3. https://photos.app.goo.gl/H2DGfuwnARgapn7F9

W mejlu, który wyślę jednocześnie do Gminy Błażowa oraz do GOK-u poproszę o wyjaśnienia.

[ Dodano: Wto Sie 20, 2024 10:08 am ]
Napisałem do Gminy Błażowa i do GOK-u, ale zamiast prosić o wyjaśnienia, poprosiłem o nie zasłanianie moich materiałów. Odpowiedzi nie otrzymałem.

[ Dodano: Wto Sie 20, 2024 10:17 am ]
Znów ktoś zasłonił moją reklamę; te samą, która widnieje na zdjęciach. Tym razem wydrukiem, na którym widnieje napis mówiący o tym, że sierpień do miesiąc trzeźwości. Pod hasłem nikt się nie podpisuje, ale przywodzi ono na myśl Parafię w Błażowej. Tak więc napiszę i do niej.

[ Dodano: Wto Sie 20, 2024 10:24 am ]
Napisałem (do Parafii).

Odpowiedz do tematu