Praktyczne zastosowanie nauk - "cybernetyki spolecznej& |
Autor |
Wiadomość |
Greg
|
Wysłany: Nie Lip 30, 2017 7:53 pm Praktyczne zastosowanie nauk - "cybernetyki spolecznej&
|
|
|
Jako zainteresowany wykladami sp. docenta Kosseckiego chcialbym spytac - czy moglby ktos podac przyklady lub linki do stron internetowych z kontretnymi przykladami zastosowan nauk cybernetyki spolecznej - szeroko rozumianej- (nauka o cywilizacjach, testy charakteru oprate na prof. Mazurze).
Pozdrawiam Greg |
|
|
|
 |
bijupl
|
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2017 7:48 pm Praktyczne zastosowanie nauk - "cybernetyki spolecznej&
|
|
|
Dziekuje za podane informacje.
Intencja mojego pytania bylo takze, wyszukanie przykladow na praktyczne zastosownaie nauki „ cybernetyki spolecznej“, ktore w sposob przystepny pozwola takze osoba nie wglebionym w temat na skozystanie z zawartej w niej wiedzy.
Ponizej podaje jako zalacznik moje rozwazania dotyczace praktycznego zastosowania cybernetyki.
W tym przypadku chodzilo mi o optymizacje doboru wspolpracownikow.
Jako ze jest to tylko skromna analiza wlasnych przemyslen prosze o uzupelnienie i ewentualna ich korektore.
Ps.
Przepraszam za trzcionke.
Pozdrawiam Greg
dynam_charakt_Greg_1.gif
|
 |
Plik ściągnięto 526 raz(y) 252,61 KB |
|
|
|
|
 |
bijupl
|
Wysłany: Czw Sie 17, 2017 1:19 am
|
|
|
Sory że tak późno odpowiadam ale usunęło mi z okienka wiadomość a potem obowiązki itp.
Jeśli chodzi o sprawy organizacji pracy to jest całkiem sporo z całych książek:
ogólne to: rzecz jasna:
"Cybernetyka i charakter" w której jak dobrze pamiętam te rzeczy są poruszone i bardziej szczegółowo w "Cybernetyka i zarządzanie".
Bardziej szczegółowo masz na autonomie książkę "Zarządzanie zasobami ludzkimi w oświacie w perspektywie społeczeństwa wiedzy" i tam masz też sporo rzeczy poruszonych.
Co do bardziej szczegółowej pracy no to wyżej wspomniany Pan Górny i jego niewydany doktorat.
To jak chodzi o książki a jeśli chodzi o artykuły ogólnodostępne to króluje Pan Węgrzyn.
Przede wszystkim wprost: "Cybernetyka w ergonomii - zasady organizowania stanowisk pracy"
"Ocena skuteczności procesów optymalizacyjnych zachodzących
w systemach sterowniczych"
"Sytuacje konfliktowe w procesie produkcji"
"Diagnozowanie charakteru za pomocą testów werbalnych " i tyle widzę
Ps:Piszesz może jakąś prace (np uczelnianą) i kryjesz się przed antyplagiatem że w gifie zdjęcie wstawiasz? |
|
|
|
 |
|